Karlsrogatan 86A

Budgivning

Bud Budgivare Datum
1200000 kr 1 2019-06-17 20:00:21
Visa fler bud

Allmän information

Publicerades: tisdag den 30/4
Lägenhetsnummer: 31
Bostadsform: Bostadsrätt
Utgångspris: 1 295 000 kr
Månadshyra: 891 kr
Storlek: 19 m²
Antal rum: 1 rum
Våningar: 3
Typ av fönster: 3-glas
Årskostnad av elektricitet: 1920 kr
Årskostnad av Försäkring: 1500 kr
Summering av årskostnader: 3420 kr

Nyckeltal

 • Lån per kvadratmeter

  Nyproduktion brukar vara förknippade med en högre skuldsättning, äldre föreningar med en lägre.
  Föreningens samlade lån/totala bostadsytan i kvadratmeter.
  Intervallet ligger vanligtvis mellan 2000 – 15000 kr/m².

  Exempel: 8 000 000/1600 = 5000 kr/m²

 • Årskvadratmeteravgift

  Årskvadratmeteravgiften pendlar vanligtvis mellan 300 kr/m²/år och 900 kr/m²/år.
  Årskvadratmeteravgift = avgift x 12/antal m².
  Exempel: 4000 x 12/80 = 600

  Ställ alltid avgiften i relation till föreningens kommande reparationsbehov.

 • Genomsnittlig räntenivå

  Föreningens räntenivå ger en fingervisning om hur banken rankar föreningen och om hur bra bostadsrättsföreningens styrelse är på att förhandla. Genomsnittligt räntenivå = lån 1 x räntenivå + lån 2 x räntenivå 2 + lån 3 x räntenivå 3 / total mängd lån.

  Exempel: 3 000 000 x 0,018 + 2 000 000 x 0,0235 + 1 000 000 x 0,025  = 2,1% / 6 000 000

 • Kvarvarande tid till lösen

  Det kan vara intressant att titta på hur mycket föreningen på kort och lång sikt påverkas av en ränteförändring och dessutom lättare kunna jämföra olika föreningars villkor. Därför har vi tagit fram nyckeltalet kvarvarande tid i månader till lösen,

  kvar till lösen på lån 1 + på lån 2 + lån 3

  Exempel: 48 + 24 + 3  = 253 / 3

Om Karlsrogatan 86A

Välkommen till en kvadratsmart bostad, utmärkt för studenten, bostadsspekulanten som söker sitt första boende eller för någon som söker ett övernattningsboende. Läget är perfekt för den som jobbar på Akademiska sjukhuset eller BMC. Många studenter som pluggar på Ultuna har sökt sig till just Sommarro. Det är cykelavstånd till utbildningarna vid BMC, SLU, Ekonomikum och Ångström. Du bor centrumnära, har en kontakt med staden Uppsala med nationsliv och stadspuls m.m. samtidigt som hela Ekebydalen och stadsskogen ligger inom promenadavstånd.

Att ha stadsskogen, kvartersrestauranger och Friskis & Svettis inom gångavstånd ger enkelt möjlighet till rekreation och avkoppling.

Bostaden har många fina bekvämligheter som diskmaskin, kyl, frys och ugn i arbetshöjd. En smart lösning för att få mer golvyta är det sängskåp som sitter fastmonterat längs med ena väggen. Möbeln är platsbyggd med luckor i samma stil som köket. Till bostaden hör ett förråd och en matkällare.

Ser man till boendeekonomin blir den i en jämförelse fint fördelaktig. Med ett enkelt överslag ger en insats på strax under 200.000 kr en totalkostnad för boendet på under 3000 kr/månad.

Interiör

 • Allrum

  Allrummet är ljust och inbjudande, ljusa målade väggar och parkett på golvet. Att det finns ett fast sängskåp gör att golvytan kan utnyttjas maximalt. Stort fönsterparti ut mot gatan

 • Badrum

  Ett fint och funktionellt badrum med toalett, dusch, handfat och förvaringsskåp samt klinkergolv och väggar med vitt kakel.

 • Hall

  Kliv in i en trevlig och funktionell hall med platsbyggd spegelgarderob, skjutdörrar och hatthylla. Vita målade väggar och mörkt laminatgolv.

 • Kök

  Lättarbetat och välordnat arbetskök med alla bekväma vitvaror. Maskinell utrustning i form av: kyl, frys (står i allrummet), diskmaskin, häll och ugn. Beredningsytor i laminat, (bänkskivan är ny), kaklat ovanför diskhon samt mörka skåpluckor och lådor.

Område

Inte mer än tio minuter från stadskärnan, granne med Hågadalen ligger detta trevliga bostadsområde. Väldigt vackert, framför allt på vintern då det är många som åker skidor. Fotbollsplaner och kolonilotterna (Ekebydalen) precis norr om det gröna området och söker du gym så finns det i Ekebybruk på andra sidan Ekebydalen. Nära till Stadsskogen där det bl.a. finns ett väldigt fint löpspår på 2,5 km. Detta är ett perfekt område för den som vill ha city på ett bekvämt avstånd, men enkelt vill kunna komma ut i naturen.

I Sommarro finns flera restauranger, (både sushi och pizza), löparbutik, cykelhandel och närlivs.. Butiker och samhällsservice i större omfattning finns samlade vid eller i anslutning till Västertorg. Här finns vårdcentral med BVC, folktandvård, apotek, två matbutiker, tobaksaffär, konditori, frisör, och restaurang.

Oftast gratis att parkera utmed gatorna. Flera stora 24 timmars parkeringar finns inom området. I kanten av stadsskogen finns en och nere vid Eriksbergsvägen en annan.

Sagt av en boende i området: " Det bästa med att bo i Sommarro är lugnet, naturen, närheten till centrum och till mitt jobb på Ackis".

Transport i närområdet

Stadsbussarna 4,6 och 7 trafikerar Norbyvägen bara hundratalet meter från bostaden

Parkering i närområdet

På gården, normalt sett är det kort kötid till parkering. En parkeringsplats kostar 150 kr/mån.

Föreningsinformation

 • Byggnadstyp: Flerfamiljshus
 • Föreningens byggnadsår: 1946
 • Antal lägenheter i föreningen: 42
 • Föreningens finanser: Föreningen är mycket lågt belånad, har låga avgifter där inga beslut om höjning är tagen för 2019.
Reparationer:

Renoveringar:
2018 Renovering av befintliga vattenledningar (HWQ Entreprenad).
2012-13 - Säkerhetsdörrar
2013 - Takrenovering
2012 - Fönsterbyte
2011- Stamspolning (angående avloppsstammar: http://brfgustafsgarden.bostadsratterna.se/foreningen/avloppsstammar)
2005 - Elstammar
1999-2000 - Fasadrenovering
2019 Asfaltering av innergård färdigställd juli - 2019

Kommande reparationer:

Inga beslut om större renoveringar är meddelade.

Istället för kostsamt stambyte har föreningen valt att underhålla vatten- och avloppstammar. Avloppstammarna spolas, mäts och filmas regelbundet och de bedöms ha mycket lång livstid kvar och den dagen är tanken att relina rören. Vattenledningarna har under 2018 blästrats invändigt, för att få bort rost, och därefter belagts med kisel. Livslängden på kiselbeläggningen är enligt entreprenören 25 år. Ledningarnas gods är mycket bra och den dag beläggningen slitits bort håller sannolikt rören lång tid eller kan då beläggas på nytt.
Föreningen med ovanstående information ingen plan på stambyte på flera decennier.

Hitta hit

Longitud Latitud
17.61320811 59.84445701

Gör intresseanmälan eller boka en visning

Intresseanmälan? Boka visning?

Gör en intressenamälan

Boka visning