Alriksgatan 6A

Budgivning

Bud Budgivare Datum
1920000 kr 2 2019-09-24 18:11:26
1900000 kr 1 2019-09-18 13:55:00
Visa fler bud

Allmän information

Publicerades: torsdag den 29/8
Lägenhetsnummer: 1203
Bostadsform: Bostadsrätt
Utgångspris: 1 950 000 kr
Månadshyra: 3632 kr
Storlek: 56 m²
Antal rum: 2 rum
Våningar: 3
Typ av fönster: 3-glas
Årskostnad av elektricitet: 1700 kr
Summering av årskostnader: 1700 kr
Kommentarer om årskostnader: I avgiften ingår kostnaden för bredband ( 264 kr)
Elkonsumtion: 4200 kwh

Nyckeltal

 • Lån per kvadratmeter

  Nyproduktion brukar vara förknippade med en högre skuldsättning, äldre föreningar med en lägre.
  Föreningens samlade lån/totala bostadsytan i kvadratmeter.
  Intervallet ligger vanligtvis mellan 2000 – 15000 kr/m².

  Exempel: 8 000 000/1600 = 5000 kr/m²

 • Årskvadratmeteravgift

  Årskvadratmeteravgiften pendlar vanligtvis mellan 300 kr/m²/år och 900 kr/m²/år.
  Årskvadratmeteravgift = avgift x 12/antal m².
  Exempel: 4000 x 12/80 = 600

  Ställ alltid avgiften i relation till föreningens kommande reparationsbehov.

 • Genomsnittlig räntenivå

  Föreningens räntenivå ger en fingervisning om hur banken rankar föreningen och om hur bra bostadsrättsföreningens styrelse är på att förhandla. Genomsnittligt räntenivå = lån 1 x räntenivå + lån 2 x räntenivå 2 + lån 3 x räntenivå 3 / total mängd lån.

  Exempel: 3 000 000 x 0,018 + 2 000 000 x 0,0235 + 1 000 000 x 0,025  = 2,1% / 6 000 000

 • Kvarvarande tid till lösen

  Det kan vara intressant att titta på hur mycket föreningen på kort och lång sikt påverkas av en ränteförändring och dessutom lättare kunna jämföra olika föreningars villkor. Därför har vi tagit fram nyckeltalet kvarvarande tid i månader till lösen,

  kvar till lösen på lån 1 + på lån 2 + lån 3

  Exempel: 48 + 24 + 3  = 253 / 3

Om Alriksgatan 6A

Varmt välkommen till en ljus och insynsskyddad tvåa på Alriksgatan 6 A, full av charm, funktionalitet och goda förvaringsmöjligheter. Här bor du med gång och cykelavstånd till stationen, med närhet till affärer, service och träningsanläggningar. För att vara så centralt är det förvånansvärt mycket grönytor i närområdet och helgpromenaden till Uppsala högar är inte heller den särskilt långt bort. Preliminärt tillträde i slutet av november.

Interiör

 • Kök

  Ett trevligt, praktiskt, välplanerat och stilrent kök med generösa arbetsytor, rejäl köksbänk, bänkskiva i ek och plats för matbord och stolar samt mycket annat som gör det enkelt att trivas här!

 • Vardagsrum

  Ett rymligt och ljust vardagsrum med utgång till balkong, vackert ljusinsläpp, väl tilltagna ytor, stora fönster som släpper in solens strålar och med en vacker utsikt. Målade väggar och parkettgolv.

 • Sovrum

  Från den inre hallen når du detta sovrum, ett rogivande och harmoniskt rum med bland annat inbyggda garderober och plats för stor säng. Målade väggar och plankgolv.

 • Balkong

  Charmig, solig och mysig balkong med, plats för ett mindre bord och lättmöblerade ytor och med sol hela dagen. Från balkongen som nås via vardagsrummet har man utsikt mot den trevliga innergården, centrumkärnan och takåsarna.

 • Hall

  Kliv in i en välplanerad och lättmöblerad hall med hatthylla, klädhängare och krokar. Målade väggar och ljust trägolv.

 • Badrum

  Ett fräscht och funktionellt badrum med toalett, dusch och badkar. Handfat, kommod och spegelskåp samt ett element finns också. Klinkergolv och kaklade väggar.

Område

Höganäs är en "lillebror" till Fålhagen i Uppsala. Här finns parker, allén längs med S:t Olofsgatan och lummiga innergårdar. En stor del av bebyggelsen är från första halvan av 1900-talet. Inte sällan har stadsarkitekten Gunnar Leche haft ett finger med i spelet.
Kärnan i Höganäs ligger främst kring Vaksala torg, som erbjuder loppmarknad, blomster- och grönsakshandel under den varmare delen av året. Här anordnas även en årlig höst- och julmarknad bland många andra evenemang.

Service i närområdet

Det saknas inte restauranger och service i området - tvärt om! Restauranglivet i Uppsala - här och var i området dyker det upp nya restauranger. Mycket av servicen är samlad kring affärscentrumet Kvarnen med Ica Torgkassen, Systembolaget, Apoteket, samt restauranger och mindre butiker.

Transport i närområdet

Resecentrum med tågförbindelser till bland annat Stockholm och Arlanda finns med bara några minuters promenad bort vilket gör området perfekt för pendlaren. Stadsbusstrafik i direkt närhet till föreningen finns på S:T Olofsgatan och Väderkvarnsgatan.

Parkering i närområdet

Brf Höganäs har 6 st garageplatser och 7 st p-platser. Föreningen har just avslutat en omfattande renovering av garageportarna, garagenedfarten och parkeringsytan där nya el-plintar och laddstolpar installerats samt belysningen förbättrats med nya lyktstolpar. Av p-platserna har nu 4 st el-plint för motorvärmare och 3 st möjlighet att välja tillgång till laddstolpe (typ 2). I dagsläget är hyran 564 kr/mån för garageplats och 264 kr/mån för p-plats (oavsett vilken slags plats). Från den 1 oktober höjs dock hyrorna för garage och p-platser till följande nivåer:

Garageplats 700 kr/mån
P-plats utan el-plint 300 kr/mån + 250 kr/mån för tillgång till laddstolpe (när IMD införts kommer den faktiska elförbrukningen också att debiteras)
P-plats med el-plint 350 kr/mån (inklusive elförbrukning)

Föreningen tillämpar separata köer för garage och p-platser, och just nu köar 1 person till garage 2 personer till p-plats. Den som önskar laddstolpe har förtur till sådan p-plats men "går inte om" någon annan i kön.

Övrigt i närområdet

30-talsarkitekturen som är vanligt förekommande i området karaktäriseras exteriören av en slät stram stil. Ljuset från fönsterstapeln i trapphusen är karaktäristiska, inte sällan avslutas de med ett lunettfönster. Dörrarna omges av naturstensomfattningar.
Ytorna och byggnadselementen i sig fick en större betydelse.

Interiören består ofta av vackra djupa fönsterbänkar i marmor, ljusa, enfärgade eller småmönstrade tapeter, släta köksluckor, fiskbensparkett i hall och vardagsrum, plankgov i köket, falsade vita dörrar med svarta handtag och beslag.

Föreningsinformation

 • Byggnadstyp: Flerfamiljshus
 • Föreningens byggnadsår: 1955
 • Antal lägenheter i föreningen: 23
 • Om föreningen: BRF Höganäs består av 23 lägenheter med adresserna Alriksgatan 6A och 6B. Fastigheten är byggd 1955. Föreningen har en väldigt fin och välskött trädgård med tillgång till grill och trädgårdsmöbler. Den grönskande trädgården som har gräsmatta, björkar och buskar nyttjas flitigt av föreningens medlemmar sommartid då det är som vackrast. Inom föreningen finns det i källaren tvättstuga, torkrum, mangelrum och cykelrum.
 • Föreningens finanser: Styrelsen har fattat beslut om att lämna månadsavgifterna oförändrade under räkenskapsåret som löper 1 juli 2019 - 30 juni 2020. Föreningen kommer att ha totalt 9,2 - 9,5 miljoner kronor i (gamla och nya) lån när alla ovan nämnda renoverings- och utvecklingsprojekt är genomförda (alltså inklusive IMD och elrenovering). Det innebär en skuldkvot på drygt 9 och en belåning som ligger mellan 7500 och 8000 kr/m². Lite högre belåning jämfört med föreningar bildade vid samma tid men då är också en rad stora renoveringar genomförda och det dröjer 15-20 år innan det är dags för nästa riktigt stora kostnad för föreningen, nämligen omläggning av taket.
Reparationer:

1993 Fasad
1997/1998 Stamrenovering
1999 Bredband
2008 Målning av trapphus, byte av dörrar till lägenheterna och montering av postboxar, byte av fönster
2012 Nya tvättmaskiner och torktumlare, OVK
2014 Reparation av fasad och förbättrad ventilation

Det senaste året har föreningen renoverat fasaden och balkongerna, och just nu rustas gården och källsorteringen förbättras. Vi har även gjort en energideklaration och OVK, samt fräschat upp tvättstugan och bytt torktumlare.

I slutet av augusti genomförs förbättring av tilluften i samtliga lägenheter genom rengöring och utökning av fönsterventiler. Därefter sker en injustering av husets ventilation.

Under hösten 2019 eller våren 2020 kommer föreningen att installera individuell mätning av el (IMD) och elrenovera huset (både allmänutrymmen och lägenheter). Alla elinstallationer föreningen har ansvar för enligt stadgarna kommer att bytas.

När föreningen installerat IMD kommer medlemmar inte att behöva betala någon fast abonnemangsavgift för elnät till Vattenfall utan debiteras för sin elförbrukning och elmätare av föreningen. Det kommer att sänka boendes kostnad för hushållsel med ca 100-115 kr/månad (bland annat beroende av vilket elavtal föreningen då ingår).

Hitta hit

Longitud Latitud
17.6450836685 59.866223944

Gör intresseanmälan eller boka en visning

Intresseanmälan? Boka visning?

Gör en intressenamälan

Boka visning